Etherische of essentiële oliën kunnen ook bij dieren gebruikt worden. Bijvoorbeeld bij een gevoelige maag, onrust of wondheling, klachten bij bewegen, pijn en spierpijn. Maar ook op emotioneel niveau kunnen essentiële oliën ingezet worden.

Ria en Henriëtte Roosendaal hebben als gecertificeerde Healing Touch for Animals® therapeuten ruime ervaring in de toepassingsmogelijkheden.

Ga liever niet zelf met de oliën bij uw dier experimenteren, want "baat het niet, dan schaadt het niet" gaat niet altijd op. Zeker vogels, katten en kleine huisdieren zijn zeer gevoelig, gebruik een minimale hoeveelheid en/ of verdun de olie met een dragerolie (V6 van YL of zuivere rijstkiem olie).

Interesse om alles rond veiligheid van etherische oliën bij dieren te leren? We organiseren regelmatig workshops voor iedereen die met oliën wil gaan beginnen of al wel met Young Living oliën bezig is maar hierover meer wil leren.

Kijk hier voor de geplande workshops

Reageert uw dier heftig op harde geluiden, onverwachtse geluiden

of onweer? Kan het slecht alleen thuis zijn of is het onzeker?

Aromatherapie helpt!

De essentiële olie in de hanger kalmeert, zodat uw dier meer in balans komt.

Aroma hanger incl. een flesje essentiële olie

€ 19,- + € 1,75 verzendkosten

Ook bieden we aanvullende Healing Touch behandelingen aan, want een dier wat lekkerder in z'n vel zit is minder vatbaar voor ziektes en kan mentaal meer aan. Kijk voor meer informatie op onze website Pets & People.

Een paar suggesties bij veel voorkomende problemen:

Lavendel

Etherische Lavendel olie is een zeer veelzijdige olie. Is rustgevend, ontspant de spieren, helpt de huid gezond te blijven, en Lavendel laat wondjes of littekens sneller en mooier genezen.

Hoe kun je etherische Lavendel olie gebruiken?

·        Om rustig te worden: doe een paar druppels in de verdamper en zet deze regelmatig een half uurtje aan. Breng een druppeltje achter in de nek aan.

·        Bij wondjes of littekens: masseer op of rond het wondje of litteken om te verzachten en optimale celdeling in de huid te activeren, zodat het mooier kan helen. Wel verdunnen met een drager olie.

·        Insecten of teken beet: breng een druppel aan op de beet (teek wel eerst verwijderen), het heeft een ontsmettende werking en gaat zwelling en jeuk tegen.

·       Doe een paar druppels verdund met gedistilleerd water in een spuitfles en besproei de mand of de slaapplek met het mengsel. Het verfrist, elimineert nare luchtjes en werkt rustgevend.

Frankincense

Frankincense etherische olie (wierook) is gedestilleerd uit het hars van de Boswelia carteri. De olie helpt bij het verminderen van onrust, verdriet of rouw, verhoogt de concentratie en stimuleert het immuunsysteem. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar het gebruik van deze olie bij ernstige ziekten.

Hoe kun je de Frankincense olie gebruiken?

·        Om rustig te worden: doe een druppeltje in je handpalmen en laat het dier ruiken, sommige dieren willen het van je handen likken, dat kan.

·        Bij verdriet of rouw: verdun een druppel Frankincense met een druppel drager olie en beng dit aan achter in de nek en voor op de boeg (borstbeen) van het dier om de gemoedstoestand positief te beïnvloeden

·        Bij verdachte bultjes of huidveranderingen: vermeng een druppel essentiële olie met een druppel drager olie in je handpalmen, masseer het op de aangedane plek.

Di-Gize®

Di-Gize® een samengestelde olie met o.a. Pepermunt, gember en anijs. Deze olie ondersteunt de spijsvertering, geeft verlichting bij buikpijn, maagproblemen, gas, misselijkheid, wagenziekte en diarree.

Hoe kun je Di-Gize® gebruiken?

·        Buikpijn, koliek en maag torsie: bel direct een dierenarts, in afwachting van zijn komst kan je Di-Gize® verdunnen met een drager olie en op de buik masseren.

·        Misselijkheid en wagenziekte: doe een druppeltje in je handpalmen en laat het dier ruiken, sommige dieren willen het van je handen likken, dat kan.

·        Diarree: vermeng een druppel Di-Gize® met een druppel drager olie in je handpalmen, breng de olie in een "aaiende" beweging aan van de nek over de rug naar de staart van het dier.

·    Maagproblemen bij paarden: 2-4 druppels 2 x per dag Di-Gize® op het voer.

 

Let op! Gebruik alleen de 100% zuivere oliën van Young Living, deze zijn van therapeutische kwaliteit en vrij van chemicaliën.

"Less is more" als je etherische oliën wilt gaan gebruiken bij je (huis)dier.

Als je net start met het gebruik van etherische oliën, begin dan rustig. Zet de verdamper een paar keer per dag een half uurtje aan, en kijk hoe je dier hierop reageert. Katten en vogels zijn gevoeliger voor de oliën, zorg dat katten eventueel de ruimte kunnen verlaten en zet de verdamper niet direct naast de vogelkooi.

Aromatherapie kan nooit een bezoek aan de dierenarts vervangen.
Het kan als complementaire therapie worden ingezet, etherische of essentiële oliën werken ondersteunend en activeren het zelfherstellend vermogen van lichaam en geest. Raadpleeg een dierenarts bij ziekte of serieuze verwondingen.